Datos personales

Mi foto
LICENCIADO EN E.F MAESTRO ESPECIALISTA EN E.F- T.A.F.A.D (ENTRENADOR NACIONAL DE NATACIÓN) (ENTRENADOR FUTBOL-SALA,BALONMANO Y VOLEIBOL)

domingo, 26 de abril de 2020

MÈTODE D'ENTRENAMENT TABATA


MÈTODES D'ENTRENAMET TABATA i HIIT:

En aquest treball haureu de gravar-vos un vídeo realitzant un dels entrenaments més de moda i que és molt efectiu usant el mètode TABATA, ja el vereu al principi del confinament. .

SI NO PODEU ENVIAR  EL VÍDEO PODEU FER UNA FITXA EXPLICANT UN POC EL MÈTODE TABATA I UN EXEMPLE D'EXERCICIS.

UN POC DE TEORIA

El terme HIIT prové del concepte en anglés High Intensity Interval Training, és a dir, Entrenament Intervàl·lic d'Alta Intensitat. etc…) i permet anar variant els exercicis, els temps de descans i activitat…

La gran diferència entre HIIT i TABATA . Un entrenament HIIT pot durar el que estimes oportú segons la teua condició física, prenent de mitjana els 30 – 40 minuts, mentre que la Tabata, està cronometrada: 4 minuts a màxim esforç.

TÀBATA el seu origen és el següent. L'any 1996, el Doctor Izumi Tabata, del Departament de Fisiologia i Biomecànica de l'Institut Nacional de Fitness i Esport de la ciutat de Kanoya (al Japó)
Una de les coses positives que té aquest tipus d'entrenament és que no necessites molt temps per a fer-ho i el pots dur a terme en quasi qualsevol lloc. A més és un entrenament que si el realitzar unes 3 o 4 vegades a la setmana veuràs resultats molt ràpids.

Els Tabata són una forma d'esport d'intervals d'alta intensitat. És un entrenament molt intens, organitzat en blocs d'exercicis de molt curta duració. Concretament, cadascun d'ells ha de realitzar-se durant 20 segons, amb les màximes repeticions possibles. A continuació es descansa durant uns 10 segons i es prova un altre moviment o postura. I així fins a set fórmules diferents més. En resum, es realitzen huit sèries de 20 segons cadascuna amb 10 segons de descans entre elles.

Tabata pot aplicar-se a qualsevol exercici repetitiu que es practique, multiplicant així la intensitat sense sobrecarregar els músculs. Aquest mètode Tabata se sol aplicar a entrenaments senzills, com a flexions, dominades, squats o abdominals.

Per a poder beneficiar-te dels beneficis de l'entrenament intervàl·lic tabata, és necessari que entrenes a un 75% (o més!) de la teua freqüència cardíaca màxima.

RECORDA, calcular la teua freqüència cardíaca màxima amb aquesta fórmula:

220 – la teua edat = FC màx.
FC màx. x 0,75 = 75% del teu FC màx.

Cuidat!
Entrenar a una intensitat tan alta fa que sovint descurem la forma correcta en la qual hauríem de realitzar un exercici, així que assegura't de triar els exercicis que domines. Recorda que la forma en la qual es fan els exercicis és sempre el més important!

Un exemple concret d'una sessió tabata:

20 segons de l'exercici nº1
10 segons de pausa
20 segons de l'exercici nº2
10 segons de pausa
Repeteix la seqüència 4 vegades per a completar un tabata (4 minuts en total per a un tabata).

RECORDA FER UN BON ESCALFAMENT I FER EXERCICIS FÀCILS I CONEGUTS,HIDRATAR-SE  I MENJAR BÉ.

No hay comentarios:

Publicar un comentario